Cumartesi, Aralık 25

soru + çözüm= !

soru sormayı unutmuş insanlardan değilsek bu bir şükür sebebidir. şükür ki sorularımız var. öyleyse çözümlerimiz de vardır. çözümlerimizin uygulanabilirliğinin zorluğu karşısında karamsarlığa kapılmamız da doğaldır. galiba şimdilik soru sorabildiğimiz ve çözüm üretebildiğimiz için şükretmemiz gerekiyor, uygulanabilirlik boyutuna takıldığımızda (ki bu uygulanabilirlik bir sürü şartların biraraya gelmesini gerektirir genelde) anlamak adına iyi şeyler olurken, içselleştirmek adına kötü şeyler oluyor.

2 yorum:

Enes Yalçın dedi ki...

"Soru sormak değerlidir. Cevapları birileri bulur nasılsa!" demişti bir büyüğüm. Ondan sebep cevaba matuf olmasak daha da iyi bence, çünkü cevap bulmak biraz da teceddüdün cevelanını donuklaştırıyor.

Sonra cevaplarımızın doğru olduğunu ama uygulanabirliğin olmadığını iddia edebiliriz bazı yanlış cevaplarımız hakkında.

elif dedi ki...

soru soran bir cevap arıyor demektir ve aramakla bulunmaz ama bulanlar yalnız arayanlardır. demem o ki bir soru'n varsa cevabı'n peşindesindir ve cevabın da olabilir. uygulanabilirliği olmayan her cevap yanlış değildir. misal bazıları bazı sorulara ittihad-ı islam diye cevap verir. hangi kategoriye koyarsan koy bakalım :)